Installatie

Welke fundering is er nodig?

Omdat de fundering per situatie erg verschillend is, bieden wij deze zelf niet aan. Onze terrassen gaan uit van een effen en verharde ondervloer zoals een oud tegelterras of een egale beton. Meegeleverd zijn uiteraard wel de kepers waar je terrasplanken op komen te liggen. In hoogte verstelbare terraspoten om de kepers op te laten rusten zijn optioneel bestelbaar.

Is de plaatsing inbegrepen?

Neen, deze site biedt je een geleverd en kant-en-klaar pakket om je terras zelf te installeren. Ben je een gemiddelde doe-het-zelver en heb je al eens met hout gewerkt? Dan moet het zeker lukken!

Ik heb hulp nodig bij de installatie, kunnen jullie mij helpen?

Kan je de oplossing niet vinden in onze handleidingen? Dan staan wij je graag bij via mail, chat of telefoon. Mailen kan via info@iloveterras.be, de chat vind je onderaan onze site (het tekstballonnetje) en bellen kan via 03 658 59 59.

Levering

Kan ik mijn bestelling komen afhalen?

Ja, je kan de optie afhalen selecteren in de laatste stap van het bestel proces. Indien je zelf afhaalt geven we een afhaalkorting.

Materialen

Welke houtsoort kies ik best?

Dat hangt af van jouw budget, het gewenste uitzicht, de levenduur die je voor ogen hebt en het systeem van bevestigen dat je wil toepassen. Meer info vind je op de pagina Ons hout.

Hoe zit het met ontbossing?

Onze inkopers gaan voor elke houtsoort telkens weer op zoek naar varianten met FSC® label. Als het beschikbaar is, kopen ze enkel gelabeld hout. Door te kiezen voor dit hout ben je zeker dat het uit goed beheerde bossen afkomstig is.

Martens Hout, ons moederbedrijf, was één van de eerste houthandels wereldwijd dat het FSC® certificaat kreeg toegewezen in de jaren 90 van de vorige eeuw. Het thema houdt ons dus al bezig van lang voor het een hot topic werd.

Wist je trouwens dat het ontbossingsprobleem vooral veroorzaakt wordt door de sojateelt? Deze soja wordt voornamelijk verwerkt tot veevoeder voor de vleesindustrie.

Welk bevestiging is de beste?

De drie plaatsingssystemen hebben elk hun eigen voordelen. Wat de bevestiging met clipsen betreft vinden wij de systemen van B-Fix en HardwoodClip even goed, daarom bieden we ze allebei aan. Bevestiging met schroeven is dan weer een praktische en goedkope oplossing. Het hangt er maar vanaf welke houtsoort je gaat kiezen en hoe luxueus je terras mag zijn.